Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Tüm Zamanların En İyi Basketbol Filmleri
Tüm Zamanların En İyi Basketbol Filmleri
Çok az film türünün altından kalkmak, harika bir spor filmi yapmaktan daha zordur. Bu tür içinde, basketbolla ilgili filmlerin altından kalkmak özellikle zor olmuştur.
Sonuç genellikle klişelerin, kötü oyunculukların ve çoğu durumda sinematik bir hava topuyla sonuçlanan gerçekçi olmayan basketbol sahnelerinin karışık bir karışımıdır. Ama bazen Hollywood doğru olanı yapar.
İşte stadiumtalk.com tarafından seçilmiş; tüm zamanların en iyi basketbol filmleri.
Sonuç genellikle klişelerin, kötü oyunculukların ve çoğu durumda sinematik bir hava topuyla sonuçlanan gerçekçi olmayan basketbol sahnelerinin karışık bir karışımıdır. Ama bazen Hollywood doğru olanı yapar.
İşte stadiumtalk.com tarafından seçilmiş; tüm zamanların en iyi basketbol filmleri.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
30. Wolves (2016)
Michael Shannon kendi kuşağının en yetenekli aktörlerinden biri olarak kariyerini şekillendirdi ve 2016 yapımı, az izlenen basketbol draması "Kurtlar "da bunu tam anlamıyla sergiliyor.
İki kez Akademi Ödülü adayı olan Shannon, bir lise basketbol yıldızının kumar bağımlısı babasını canlandırıyor ve Carla Gugino, Chris Bauer, Taylor John Smith ve Zazie Beetz'in de aralarında bulunduğu yardımcı oyuncu kadrosundan büyük destek alıyor.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
29. Maurie (1973)
Jack Twyman NBA tarihinin en iyi kısa forvetlerinden biriydi ve Wilt Chamberlain ile birlikte 1959-60 sezonunda maç başına 30.0 sayının üzerinde ortalama tutturan ilk iki NBA oyuncusu oldular.
Ancak Twyman'ın gerçek mirası NBA tarihinin en iyi takım arkadaşı olmasıdır. Takım arkadaşı Maurice Stokes'un 1958'den Stokes'un 1970'teki ölümüne kadar, Stokes'un maç içinde düşerek felç olmasının ardından, yasal vasisiydi. Hikayeleri 1973 yılında "Maurie" filmine dönüştürüldü.
Bu, basketbol filmlerinin "Brian'ın Şarkısı "dır.
28. Fast Break (1979)
Bu derin bir basketbol filmi. Bu noktada pek çok kişinin varlığından haberdar olduğunu bile sanmıyoruz ama filmin başrolünde, Nevada'daki kurgusal Cadwaller Üniversitesi'nde üniversite basketbolu koçluğu yapma hayalini gerçekleştiren eski bir ortaokul basketbol koçu olan Gabe Kaplan yer alıyor.
Bu film aslında "Kötü Haber Ayıları" ama yetişkinler için, Küçükler Ligi beyzbolu yerine üniversite basketbolu var.
İlginç bir şekilde, Cadwaller'ın gerçek bir üniversite olduğunu belirten basın bültenleri ile okulun adres ve telefon numarasını içeren bir pazarlama kampanyası sayesinde gösterime girdiğinde gişe hasılatı elde etti.
27. The Basketball Diaries (1995)
Leonardo DiCaprio'nun "Titanic "ten önceki son rollerinden biri, şair Jim Carroll'ın ünlü otobiyografisinden uyarlanan 1995 tarihli "The Basketball Diaries" idi.
DiCaprio'nun canlandırdığı Carroll, 1960'larda New York'ta eroin bağımlısı olan ve tüm hayatının raydan çıktığını gören bir lise basketbol oyuncusuydu.
Bu duygusal güç merkezi aynı zamanda Mark Wahlberg, Michael Imperioli, Juliette Lewis ve Carroll'ın çapkın lise basketbol koçu rolünde merhum Bruno Kirby'nin genç versiyonlarını da canlandırıyor.
26. The Fish That Saved Pittsburgh (1979)
1970'lerin sonundaki basketbolu ve disko dönemini aynı anda anlamak istiyorsanız, size "Pittsburgh'u Kurtaran Balık "ı sunuyoruz. Her ikisini de aynı anda anlamanın yolu bu.
Gelmiş geçmiş en 1970'li yıllara ait olay örgüsünde, huysuz yıldız Moses Guthrie (Julius Erving tarafından canlandırılan) tarafından yönetilen Pittsburgh Pythons adındaki düşük profilli bir basketbol takımı, bir astroloğu canlandıran Akademi Ödülü adayı Stockard Channing'in fikri sayesinde adını Pittsburgh Pisces olarak değiştirir.
Bu, basketbol filmlerinin "Rocky Horror Picture Show "udur.
25. Heaven Is a Playground (1991)
Sports Illustrated yazarı Rick Telander'in romanından uyarlanan "Heaven Is a Playground", ne yazık ki Telander'in yazdığı kitapla çok az ilgisi olan ve az izlenen bir filmdi.
Başrolünde D.B. Sweeney'in yer aldığı bu filmin basketbol bölümü, muhtemelen en çok NBA oyuncusu ve Loyola Marymount yıldızı Bo Kimble'ın yardımcı rolde yer almasıyla dikkat çekiyor.
24. Glory Road (2006)
"Glory Road" 1966 Texas Western (şimdiki UTEP) ulusal şampiyonluk takımını çevreleyen gerçeklerle gevşek ve hızlı oynadığı için eleştirmenlerden dayak yedi, ancak seyirciler buna aldırış etmedi.
Josh Lucas, efsanevi koç Don Haskins rolünde komik ama fena değil; Derek Luke ("Friday Night Lights") ve Mehcad Brooks ("Mortal Kombat") da çok az kullanılmış oyuncular.
23. O (2001)
"O", yönetmen Tim Blake Nelson'ın oldukça iddialı bir projesiydi ancak gerçek hayattaki olaylar nedeniyle rafa kaldırıldı.
Shakespeare'in "Othello" oyununun yeniden anlatımı/yeniden uyarlaması olan film, Güney Carolina'daki bir yatılı okulda geçiyordu ve ana karakter lisede basketbol oynayan bir fenomendi.
1999 baharındaki Columbine Lisesi katliamının ardından film iki yıldan fazla bir süre rafa kaldırıldı.
22. Like Mike (2002)
Bow Wow hakkında şimdi ne derseniz deyin - uğraşması gereken çok şey var - ama rap kariyeri ve film rolleri arasında tüm zamanların en büyük çocuk yıldızlarından biriydi.
En önemli büyük ekran görünümü 2002'de "Like Mike" filmiydi. Bir zamanlar Michael Jordan'a ait olan eski bir çift ayakkabı bulduktan sonra sihirli basketbol güçlerine kavuşan bir yetimi canlandırdı.
Bu filmle büyümemiş 30 yaşın altında bir basketbol hayranı bulmaya çalışın ve size meydan okuyoruz. Spor filmiyle harmanlanmış mükemmel bir aile komedisi, ancak devam filmleri olmasa da olurdu.
-