Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Aztek Mitolojisinden Beslenen Korku Filmi Whistle Geliyor

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
sINebot
SineTayfa
Tepkiler puanı: 1
İletişim:

Aztek Mitolojisinden Beslenen Korku Filmi Whistle Geliyor

Okunmamış mesaj gönderen sINebot »

Resim
Whistle filmi için ilk bakış yayınlandı. The Nun ile adından söz ettiren Corin Hardy’nin yeni korku macerası, ABD’de Independent Film Company ve Shudder tarafından dağıtılacak.

Satış süreci tamamlanan Whistle filminde başrolleri Dafne Keen (Logan), Sophie Nélisse (Yellowjackets), Sky Yang (Rebel Moon), Percy Hynes White (Wednesday) ve Nick Frost (Shaun of the Dead) paylaşıyor.

Film, lisede okuyan uyumsuz bir öğrenci grubunun eski bir Aztek uygarlığından kalma “Ölüm Düdüğü”nü tesadüfen bulmasıyla başlıyor.

Öğrenciler kısa süre sonra düdüğün yaydığı dehşet verici sesle birlikte, ölümlerinin habercisi olan karanlık bir gücü uyandırdıklarını fark ediyorlar. Düdüğü çalmanın bedeli ağır oluyor ve kurban sayısı artmaya başladıkça, öğrenciler lanetli eserin kökenlerini araştırmaya ve zincirleme felaketi durdurmaya çalışıyor.

Resim
Whistle Filmi Deneyimli Bir Korku Ekibine Emanet
Whistle’ın senaryosu, Owen Egerton’ın (Blood Fest) aynı isimli öyküsüne dayanıyor. Projenin yapım tarafını ise No Trace Camping ve Wild Atlantic Pictures üstleniyor.

The Nun öncesinde The Hallow adlı korku filmine imza atan, son dönemlerdeyse adını Gangs of London ile duyuran Corin Hardy, projeyle ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

“Whistle, köklerinden kopmuş gençlerin ruhunu yansıtan ve büyüdüğüm favori tür filmlerinin heyecanıyla yapıldı. Ölüm Düdüğü’nün etrafında dönen gizemli mitoloji beni çekti ve bu sayede yaratıcı, sinematik ve korkutucu ölümler kurgulama fırsatı buldum.”

Hardy ayrıca, “Bu film büyük perde deneyimi için yapıldı, bu yüzden seyircilerin Independent Film Company ve Shudder ile birlikte Whistle’ı sinemalarda izlemeleri için sabırsızlanıyorum,” dedi.

IFC/Shudder Satın Alma ve Yapım Direktörü Adam Koehler, filmle ilgili şu açıklamayı yapıyor:

“Corin Hardy alanında ustalığını kanıtlamış bir yönetmen ve bu dehşet verici vizyonu izleyicilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Whistle, son dönemde gişede öne çıkan en iyi ve en korkutucu korku filmleri arasında yerini alacak vahşi ve kanlı bir yapım.”

Resim

Filmin geniş çapta sinema gösterimi planlansa da vizyon tarihi konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/whistle-f ... isi-korku/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (: