Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Jenna Ortega, 10 Yıldır Üzerinde Çalıştığı Senaryoyu Filme Çekecek

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
sINebot
SineTayfa
Tepkiler puanı: 1
İletişim:

Jenna Ortega, 10 Yıldır Üzerinde Çalıştığı Senaryoyu Filme Çekecek

Okunmamış mesaj gönderen sINebot »

Resim
Jenna Ortega, ilk uzun metraj film yönetmenliği deneyimini kendi özgün senaryosu ile yaşayacak.

Netflix’in popüler fantastik dizisi Wednesday ile geniş bir hayran kitlesi kazanan Jenna Ortega, uzun süredir hayalini kurduğu bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

22 yaşındaki Ortega, V Magazine dergisine verdiği röportajda, 10 yıldır üzerinde çalıştığı özgün bir senaryoyu yöneteceğini duyurdu.

“Yaklaşık 10 yıldır çekeceğimi bildiğim bir senaryom var,” diyen Jenna Ortega, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu garip çünkü bu fikri daha gençken ve bu sektöre yeni adım atmışken düşünmüştüm, ama ancak şimdi hayata geçirmek için adım atmaya başladım.”
Jenna Ortega, Wednesday ile Yapımcılık Kariyerine Adım Atmıştı
Ortega, Wednesday dizisinin 2. sezonunda yapımcı koltuğuna da oturarak kariyerinde yeni bir döneme girmişti. Genç aktris, oyunculuğun yanı sıra aynı zamanda senaryo yazarlığına duyduğu ilgiyi de daha önce kamuoyuna açıklamıştı.

2023 yılında katıldığı Armchair Expert adlı podcast programında, dizinin ilk sezon senaryosuna müdahale ettiğini ve bazı replikleri sette değiştirdiğini dile getirmişti.

Resim

“Ayağımı yere vurdum ve değiştirmeye başladım,” diyen Ortega, bu yaklaşımının dizideki etkisine dikkat çekmişti. Bu değişimle birlikte Wednesday 2. sezonun korku tonunun daha baskın olacağı da netlik kazanmıştı.

Jenna Ortega, daha sonra Vanity Fair’a verdiği söyleşide, senaryo sürecine dair yaptığı açıklamaların yazarlar grevi sırasında yanlış anlaşıldığını da belirtti.

“Sanırım, sık sık çok fazla konuşuyorum. Bu durumu daha iyi ifade etseydim, daha olumlu karşılanabilirdi,” diyerek sözlerinin yaratmış olabileceği yanlış izlenimlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Kreatif Kontrol Arayışı Yönetmenliğe Açıldı
Senaryo değişikliklerine verdiği tepkilerin ardından yapım sürecine daha fazla dâhil olma ihtiyacı hisseden Ortega, bu deneyimin onu yapımcılığa ve ardından yönetmenliğe yönelttiğini belirtti.

“Hayatınız üzerinde tam kontrolünüzün olmamasından korkmak ve kendi sesinizin duyulmasını istemek doğal,” diyen oyuncu, Wednesday dizisindeki rolü hakkında da şunları söyledi:

“Bir oyuncu olarak yetkim olduğunu biliyorum ama bir yandan da dizide her sahnede yer alıyorum. O yüzden perde arkasında yaşananlara da dâhil olmam son derece mantıklıydı.”

Resim

Ortega, sette yaptığı birçok görüşmenin de aslında bir yapımcının sorumluluklarıyla örtüştüğünü ve bu süreçlerin onu kamera arkasına geçmeye yönelttiğini ifade etti.

Ortega izleyicilerin karşısına son olarak A24 yapımı korku-komedi filmi Death of a Unicorn ile çıktı.

Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/jenna-ort ... hazirligi/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (: