Jeffrey Doe’nun yönetmenliğini üstlendiği belgesel, on yıl boyunca hem set içinde hem de set dışında çekilen daha önce görülmemiş görüntüleri içeriyor. Belgeselde Keanu Reeves, yönetmen Chad Stahelski ve dört filmde görev alan ekip üyeleriyle yapılan yeni röportajlar yer alıyor.
2014 yılında gösterime giren ilk John Wick filmi, finansal sorunlar nedeniyle yapımı bir süre durdurulan küçük bütçeli bir bağımsız filmdi. Belgeselde Chad Stahelski’nin “Bu Keanu Reeves. Onu hayal kırıklığına uğratmak istemezsiniz,” sözleriyle anlattığı zorlu süreç detaylarıyla aktarılıyor.
John Wick Belgeseli Wick is Pain’in Perde Arkası
Yapımcı David Leitch’in “Pazartesi gününe kadar 6,5 milyon doları nasıl bulacağımızı bilmiyorum” sözleriyle aktardığı finansal kriz, oyuncu Eva Longoria’nın 6 milyon dolarlık yatırımıyla son buldu. Diğer yapımcı Basil Iwanyk ise o günleri “Evimden para çektim. Mahvolduk. Tamamen bittik,” sözleriyle anlatıyor.

Chad Stahelski belgesel için yapılan çekimlerde şunları söyledi:
“Düşük bütçeli bağımsız bir film için bir fikrimiz vardı. Şimdi on yıl sonra geriye baktığımızda, bu fikrin neye dönüştüğüne inanmak zor. Bunu mümkün kılan filmi kucaklayan hayranlarımızdı.”
Belgesel yönetmeni Jeffrey Doe, Stahelski’nin kendisine “dürüst ol” tavsiyesinde bulunduğunu ve ekibin röportajlarda gösterdiği açık sözlülüğün, sevilen bir filmin yapım sürecini anlatan “ham ve çekinmeden” bir belgesel ortaya çıkardığını belirtti.
John Wick Belgeseli Ne Zaman Yayınlanacak?
Bugüne kadar yaklaşık 1 milyar dolar hasılat elde eden markanın gelecek projeleri arasında Ballerina spin-off’u, John Wick 5 ve öncül bir anime filmi bulunuyor. Ayrıca John Wick: Under the High Table adlı yeni bir dizi projesi de geliştirilme aşamasında.

Wick is Pain belgeseli, 8 Mayıs’ta American Cinematheque’de Beyond Fest’te prömiyerini yapacak. 9 Mayıs’tan itibaren ise Amazon Prime Video, Apple TV, Fandango at Home, YouTube, Microsoft Movies & TV ve Comcast Xfinity gibi dijital platformlarda satın alınabilecek. Ön siparişler 1 Mayıs’ta başlayacak.
Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/john-wick ... k-fragman/