Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

George Lucas’tan Yıllar Sonra Gelen İtiraf: Yoda Neden Devrik Cümlelerle Konuşuyor?

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
sINebot
SineTayfa
Tepkiler puanı: 1
İletişim:

George Lucas’tan Yıllar Sonra Gelen İtiraf: Yoda Neden Devrik Cümlelerle Konuşuyor?

Okunmamış mesaj gönderen sINebot »

Resim
George Lucas, Star Wars evreninin unutulmaz karakterleri arasında yer alan Usta Yoda’nın neden devrik cümlelerle konuştuğunu açıkladı.

Variety’nin haberine göre Lucas, Hollywood’da düzenlenen bir The Empire Strikes Back gösterimi sırasında bu tercihinin arka planını anlattı.

Amerikalı yönetmen George Lucas, ilk Star Wars filmini 1977 yılında çekti. Yapım, kısa sürede büyük bir popülerlik kazandı ve yıllar içerisinde dev bir markaya dönüştü. Star Wars evreni şimdilerde sinema tarihinin ve popüler kültürün en etkili serilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Hal böyle olunca her tercihin ardındaki neden de sıkı hayranlar tarafından çokça sorgulanıyor. Zaman içerisinde bir parodi unsuruna da dönüşen Yoda’nın konuşma tarzı da bu merak edilen detaylardan biri olarak öne çıkıyor.

Resim
George Lucas, Yoda’nın Neden Devrik Cümlelerle Konuştuğunu Açıkladı
“Normal İngilizce konuşursanız, insanlar çok fazla dikkat etmez,” diyen George Lucas sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bir aksanı olursa ya da söylediklerini anlamak biraz zor olursa, insanlar söylediklerine daha çok odaklanır. O, filmdeki filozof karakteriydi. İnsanların — özellikle 12 yaşındaki çocukların — gerçekten dinlemesini sağlamak için bir yol bulmam gerekiyordu.”

Yoda karakteri ilk kez 1980 yapımı The Empire Strikes Back filminde izleyiciyle buluştu ve zamanla Star Wars evreninin merkezî figürlerinden biri hâline geldi.
George Lucas, Bebek Yoda Konusunda Endişeliydi
Öte yandan 2022 yılında yayımlanan bir Star Wars kitabı, George Lucas’ın, The Mandalorian dizisinde yer alan Bebek Yoda karakteri ile ilgili endişelerini gün yüzüne çıkartmıştı. Gerçek adı Grogu olan karakter, ekran yolculuğuna 2019 yılında başlayan The Mandalorian dizisinin önemli isimleri arasındaydı.

Resim

Dizinin yapımcısı Jon Favreau, karakterin tanıtımından iki ay sonra, sette Lucas’ın Grogu’yu kucağında tuttuğu bir fotoğrafı paylaşmıştı. Ancak geliştirme süreci sırasında Lucas, dizinin yapımcısı ve yönetmeni Dave Filoni’ye özel bir talepte bulunmuştu.

The Art of the Mandalorian Season 2 kitabına göre Dave Filoni, “George ile bir noktada Çocuk hakkında konuştuk,” dedi. Lucas’ın “esas endişesi, çocuğun yeterli düzeyde eğitim alması gerektiği” yönündeydi. Bu eğitim süreci daha sonra The Book of Boba Fett dizisinde Luke Skywalker tarafından Grogu’ya verilen eğitim sahneleriyle ekrana taşındı.

Bununla birlikte dizinin ilerleyen bölümlerinde Grogu, Luke’un eğitimini bırakarak Din Djarin’in (Pedro Pascal) yanına geri döndü.

Lucas, 2020 yılında verdiği bir demeçte, Star Wars markasının sahibi olan Lucasfilm’i Disney’e satmanın kendisi için oldukça zor bir karar olduğunu ifade etmişti. Yaklaşık 40 yıl boyunca emek verdiği seriden ayrılmanın acı verici olduğunu belirten Lucas, yine de bunun doğru bir adım olduğuna inandığını söylemişti.

Lucas sözlerini, “İşler her zaman istediğiniz gibi gitmeyebilir. Hayat böyledir,” diyerek tamamlamıştı.

Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/george-lu ... sma-tarzi/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (: