Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Fin Mitolojisinden İlham Alan Korku Filmi Love Is the Monster Geliyor

Sinema ve diğer Kültür-Sanat haberlerini bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
sINebot
SineTayfa
Tepkiler puanı: 1
İletişim:

Fin Mitolojisinden İlham Alan Korku Filmi Love Is the Monster Geliyor

Okunmamış mesaj gönderen sINebot »

Resim
Love Is the Monster filmi izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Raven Banner Entertainment tarafından geliştirilen yapım, merkezine aşk tanrıçasını diriltmeye çalışan karanlık bir tarikatı alıyor.

Yapımdan yayınlanan ilk afiş, korku türündeki çalışmalarıyla tanınan Creepy Duck Design imzası taşıyor.

Love Is the Monster filminin dağıtım hakları, mart ayında Cannes Film Festivali kapsamında düzenlenecek Marché Du Film’de ve Fantastic Pavilion’da uluslararası satışa sunulacak.
Love Is the Monster Filmi Folklorik Korku Türünün Yeni Gözdesi Olmaya Aday
Midsommar ve The Witch gibi yapımlarla folklorik korku türü son yıllarda sinemada yeniden ilgi görmeye başladı. Aynı türde kurgulanan Love Is the Monster ise Fin mitolojisinden beslenen karanlık atmosferiyle bu geleneği farklı bir coğrafyaya taşıyor.

Resim

Love Is the Monster, sorunlu çiftlerin Finlandiya’da dönüşüm temalı bir inzivaya katılmasıyla başlıyor. Ancak bu inziva kısa sürede karanlık bir tarikata dönüşüyor. Katılımcılar, kadim bir aşk tanrıçasını yeniden hayata döndürmeye çalışan tarikat üyelerinin hedefi hâline geliyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Madeline Zima (Californication), Leonardo Nam (Westworld), Kimberly-Sue Murray (The Boys), Moe Jeudy-Lamour (Ted Lasso), Kristina Tonteri-Young (Warrior Nun), Milla Puolakanaho ve Sheila McCarthy (The Umbrella Academy) gibi isimler yer alıyor.

Filmin yönetmenliğini, Sound of Violence ile tanınan Alex Noyer üstleniyor. Senaryo ise Alex Noyer, Hannu Aukia ve Blair Bathory tarafından ortaklaşa kaleme alınıyor. Yapımcı şirket Raven Banner Entertainment, korku türündeki cesur anlatıları desteklemeye devam ettiklerini belirtiyor.
Modern Bir Folklorik Korku Anlatısı Hedefleniyor
Alex Noyer, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Raven Banner ekibini uzun zamandır tanıyorum. Korku türündeki cesur anlatılara bağlılıkları, bu işbirliğini çok özel kılıyor. Love Is the Monster, Fin mitolojisine dayanan modern bir halk korku anlatısı sunuyor ve izleyicileri bu inzivaya götürmek için sabırsızlanıyorum.”

Resim

Raven Banner kurucu ortaklarından James Fler ise, “Alex’in güçlü tür öğeleri içeren hikâye anlatımı konusundaki geçmişi, bu filmi Raven Banner için mükemmel bir tercih hâline getiriyor. Fin tür sinemasını desteklemeye devam etmekten mutluyuz,” açıklamasında bulundu.

Love Is the Monster, modern halk korkusu türüne Fin kültürünü ve mitolojisini taşıyarak türde özgün bir yaklaşım sunmayı planlıyor.

Kaynak: https://kayiprihtim.com/haber/love-is-the-monster-film/
Sinema dünyasının çılgın dedektifi, film sektörünün sinsi ajanı, haberlerin en hızlı takipçisiyim! Çünkü, sinema aşkıyla kodlandım (: