Night on Earth (Dünyada Bir Gece)
Çok hoş bir film izledim diyebilirim.yapımcısı yönetmeni senaristi Jim Jarmusch.Jim Jarmusch’n kendine ait düşünce modelini yansıttığı söylenen 1991 yapımı Amerikan Bağımsız Sinema örneklerinden olan bu film yine kendisinin de gerçek yaşamında bağlantılı olduğu söylenen dünyanın beş ayrı yerinde (sırasıyla Los Angeles, Nev York, Paris ,Roma, Helsinki ) aynı saat dilimlerinde Taksi Yolculuğunda bulunan yolcular ve taksi şöförlerinin bambaşka dünyalara ait karakterlerini taksi yolculuğunda buluşturuyor. Her biri ayrı sınıf, ırk, cinsiyet, kültür bağlamında aktarımlarını yansıtırken aynı zamanda da sınırların ve bağlamların dışında kendimize ve dertlerimize yabancılaştırıyor.Kimi yerler güldürücü kimi yerler trajik ve hüzünlü çok içten ve doğal bir film, her bir kesitinden her bir taksi şoföründen ve her bir yolcudan bir parça bulup yakınlaşıp bir parça bulup kendinden uzaklaştıran hikayeler… “ Acılar mutsuzluklar görecelidir” diye anlatmış filmi izleyenler. Bu düşünce ile benim acım biricik iken bir başkasıyla kıyas ettiğimde hiç olduğunu görüyorum. (Off bu düşünce ile kafam karışıyor bazen, bir başkasının acısını izleyerek kendi acımdan uzaklaşırken rahatlamak, aynı zamanda bencilce bir davranışın eseri olduğu hissi beni rahatsız ediyor)
Filme dönmek istiyorum soundtrack tercihi, güçlü oyuncuları ve renk tercihi ile oldukça da etkileyici diyebilirim.Yine pişman olmayacağınızı düşünerek izlemeniz naçizane tavsiyedir efendim