Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

[İNCELEME] Adolescence

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
SineTayfa
Ruh Hali:
İletişim:

[İNCELEME] Adolescence

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Fikir alışverişine bekliyoruz...
@denisilin @Zorba
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

denisilin
Editör

... [İNCELEME] Adolescence

Okunmamış mesaj gönderen denisilin »

Düz baba gözüyle bile dizi film çok etkileyici geldi! Sosyal medya, akran zorbalığı, bize uzak ancak zamane çocuklarına yakın lisan, muhabbet olayları… Gözümü kırpmadan, bir yandan kızım ve yeni doğacak çocuğumun geleceği üzerine kafa yordum! Okulda yetişkinlerin hissettikleri bana da yakın gelirken, ortaokul ve lise yıllarımda okulun nasıl ev gibi hissettirdiğini hatırladım ama şimdi bazı yaşadıklarımın, yaşattıklarımın hoş şeyler olmadığını yakaladım, hani jeton düşme hissi yaşar ya insan bazen, işte öyle… Kendi adıma bu kadar duygu hissettirmesi, düşündürmesi, geçmişi hatırlatması, geleceği hayal ettirmesi bile bence büyük iş! Ayrıca Brad Pitt’in yapımcısı olduğunu ve yapımıyla oldukça ilgilendiğini okudum. Çocukları ve eski eşiyle yaşadıklarının bir yansıması olduğunu düşünüyorum!
Dolce far niente…
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil

Okunmamış mesaj gönderen Zorba »

Kamera kucağımda filmin içerisindeymişimcesine bir çekimle izledim.Dizi de ki baba rolünde stephan graham senaryoyu yazanlar arasındaymış, aynı zaman da çocuk rolünün ilk çekimi olması ve bu kadar iyi oynaması nasıl bir takdirle hakkı verilir bilemiyorum ayrıca okul sahnelerinde falan o kadar kişinin rollerinin hakkını klaket kullanmadan hiç dağılmadan sürdürmesi “ nasıl yaaa valla çok acayip” dedirtiyor insana.Konusu izlerken diken üstü ediyor insanı.Ebeveynlerin olayları biraz daha uzaktan seyretmesi ve mesafeli duruşu başta rahatsız etti beni, son sahnede neyse ki göz yaşlarını gördüm de biraz içim hafifledi garip bir şekilde.Aynı zamanda da bir huzursuzluk kapladı beni, ürperdim açıkçası. Yahu üç beş satırla anlatılacak gibi değil aslında konunun boyutu değerlendirildiğinde…bir açık oturumda da çocukların internet kullanımı ile alakalı ciddi tehdit altında olduklarını izlediğimde de günlerce içimde korku ve endişe hissi sürmüştü ve bu dizi de aynı hissi bana tekrar yaşattı.Akran zorbalığı ise kendi çocukluğumdan çok yakınımdan seyirci olduğum ve nelere mal olduğunu bildiğim bir konu…
Velhasıl kelam dizi konusuyla da oyuncusuyla da kamerasıyla da muhteşemdi.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
SineTayfa
Ruh Hali:
İletişim:

Herkesi toplayıp uyumuşum, iyi mi? :gene:

Ben, müzmin bekar olarak, daha çok teknik açıdan beğendim diziyi :siffle: "Nasılsa parayı aldık, yapalım işte bir şeyler" denmemiş ve gerçekten emek harcanmış! Hatta, Netflix'in en iyi işlerinden birisi ortaya çıkmış! Sanırım, bir kez daha izleyip, varsa kaçırdığım detayları yakalayıp, öyle bir kaç cümle yazacağım. Şimdilik benden bu kadar ama izleyen varsa, onların da yorumlarını alabiliriz... :fesse:

@byKush @sesizadam @Commander Dragonlord
svsknr tarafından 24 Mar 2025 tarihinde TV/Dizi/Belgesel forumundan Dizi/Belgesel İncelemeleri forumuna taşındı.

Kullanıcı avatarı

sesizadam
Moderatör
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen sesizadam »

Dizinin ilk 4 bölümünü izledim.

Çocukluğumda yaşadığım ve yaşattığım bazı şeylerin akran zorbalığı olduğunu Ceyda Düvenci' nin Bambaşka sohbetler programındaki konuşmasında öğrenmiştir. A evet bu şakaydı ama kişiyi küçük düşürücü bir şeydi. Evet herkes bu şakayı yapmıştı ancak karşı taraf ne hissetmişti ? Bu gibi soruları ve geçmişimi sorgulatmıştı Ceyda Düvenci.

Dizinin ilk 3 bölümü ve 4. bölümü olarak ele alabiliriz. Son bölüm biraz ağır dramatik öğeler barındırıyor. :pleur2:

Çocukların dünyasına inmek -kaldı ki bir zamanlar bizde çocuktuk- bu yaşlarda onları anlamak ve anlamlandırmak çok zor. Evet zeki bir çocuk tespiti dışında yeni jenerasyon için bir yorumumuz yok, onlar bizi bizde onları ne anlayabiliyoruz ne de anlamaya çalışıyoruz. :nono:

Ebeveynler için gerçekten iyi bir dizi çıkmış ortaya, okul okuyan çocuğu olan herkesin izlemesi gerekli diye düşünüyorum.

Söyleyeceklerim bu kadar, diziyi tanıştıran, başlığı açan admine selamlar. :hello: @svsknr
Louise Bourgoin sevdamız daimidir. :)
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
SineTayfa
Ruh Hali:
İletişim:

sesizadam yazdı: 01 Nis 2025 ...diziyi tanıştıran, başlığı açan admine selamlar. :hello: @svsknr
Sayende bi hata buldum ben de :fesse:

Ekran görüntüsü 2025-04-01 093903.png
Ekran görüntüsü 2025-04-01 103105.png

:-({|=

EK: Diziyi bana tavsiye eden ve tanıtan da @Zorba 'dır bu arada :fesse: :-({|=
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Kullanıcı avatarı

sesizadam
Moderatör
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen sesizadam »

svsknr yazdı: 01 Nis 2025Diziyi bana tavsiye eden ve tanıtan da @Zorba 'dır bu arada
Kolektif bir oluşum olmaya başladık galiba. Ne dersin?

Teşekkürün diğer yarısı ;) @Zorba
Louise Bourgoin sevdamız daimidir. :)