Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
Gerçek Olaylardan Esinlenen Filmler
-
Re: Gerçek Olaylardan Esinlenen Filmler
Bir mini dizi;
Rocket ve Küçük Ze, Tanrıkent'te yaşayan iki gençtir. Rocket, çocukluğundan beri bir fotoğrafçı olmak istemiştir, ancak fotoğraf makinesi alacak parası yoktur. Küçük Ze ise çocukluğundan beri suça yatkın bir görünüş sergilemektedir!
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Polonyalı ünlü piyanist Szpilman'ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya'da yaşayan ve esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova'nın hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Filmde, dört çocuk annesi bir kadın, İkinci Dünya Savaşı'nda kaybettiği üç oğlunun ardından fazlasıyla yaralanmıştır. Şimdi tek dileği hayatta kalan tek oğlunun savaştan sağ salim dönmesidir.
Filmde, öldürülen babasının intikamını almaya çalışan bir gencin hikayesini anlatıyor. Derek, babasının uyuşturucu satıcısı bir siyahi tarafından öldürülmesinden sonra faşist bir çetenin önemli bir üyesi haline gelmiştir!
William Wallace büyük acılar sonrası memleketi İskoçya'ya döner. İngiliz askerleri, William'ın çocukluk aşkı olan Murron'a tecavüz etmeye çalışırlar. William, onu kurtarır ancak bu Murron'un ölümüne ve bir dönemin değişimine neden olacaktır!
Will Hunting genel IQ'nun çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT'de temizlikçi olarak çalışan bir gençtir. Will, bir sınıfın tahtasında çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözer ve sessizce ortadan kaybolur...
Bir grup acemi asker kendilerini nasıl bir eğitimin beklediğinden habersiz, üslerinin önünde dikilmektedirler. Askerlik ve savaş kavramlarının ciddiyetlerini fark etmeleri için savaşa gitmeleri gerekmeyecektir!
Alman askerleri, kamptan çıkmalarının imkansız olduğunu belirtseler de bir İngiliz asker, hendek kazıcısı ve usta bir hırsızdan oluşan ekip, imkansızı gerçekleştirmeye çalışacaklardır. Ancak sorun sadece kamptan çıkmış olabilmek değildir!
Benjamin Esposito, geçmişte tanık olduğu ve içinde yer aldığı gerçek bir öykü üzerine kurulu bir roman yazmaya karar verir. Roman, 1973'te Buenos Aires'te gerçekleşen bir tecavüz ve cinayetin failini bulma çabalarını konu almaktadır.
-