"Delilik yer çekimi gibidir; sadece hafifçe itmek yeterlidir."
Joker'in bu repliği, onun kaotik ve nihilist felsefesini mükemmel bir şekilde özetlemektedir. Joker, bizlere, toplumun düzeninin ne kadar kırılgan olduğunu ve kaosun her zaman sadece bir adım ötede olduğunu hatırlatırken aynı zamanda, izleyiciyi, bu düzen ve kaos arasındaki ince çizgiyi sorgulamaya itmekte...
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
"Sen öleceksin. Ben öleceğim. Hepimiz öleceğiz. İşte o yüzden önemli olan nasıl yaşadığımız."
John Keating'in bu sözleri, bireysel özgürlük, anı yaşama ve hayatta anlam arayışını güçlü bir şekilde ifade eder. Öğrencilerini hayata farklı bir pencereden bakmaya davet eden Keating, bu replikle ölümü bir tehdit değil, yaşamın değerini anlamak için bir fırsat olarak sunar. Bu söz, filmin ana temasını da özetler: "Carpe Diem" (Anı yaşa).
denisilin
"Sen öleceksin. Ben öleceğim. Hepimiz öleceğiz. İşte o yüzden önemli olan nasıl yaşadığımız."
John Keating'in bu sözleri, bireysel özgürlük, anı yaşama ve hayatta anlam arayışını güçlü bir şekilde ifade eder. Öğrencilerini hayata farklı bir pencereden bakmaya davet eden Keating, bu replikle ölümü bir tehdit değil, yaşamın değerini anlamak için bir fırsat olarak sunar. Bu söz, filmin ana temasını da özetler: "Carpe Diem" (Anı yaşa).
@denisilin
Artık carpe diem yok ama ‘dolce far niente’ var. ( hiçbir şey yapmamanın güzelliği ) Anı yaşadık bitirdik, şimdi keyifle vakit öldürmenin zamanı…
@denisilin
Artık carpe diem yok ama ‘dolce far niente’ var. ( hiçbir şey yapmamanın güzelliği ) Anı yaşadık bitirdik, şimdi keyifle vakit öldürmenin zamanı…
Farkettim (:
*Taxi Driver* (1976) filminde yer alan "You talkin' to me?" repliği, sinema tarihinin en ikonik ve akılda kalıcı anlarından biri olarak kabul edilir. Martin Scorsese’nin yönettiği filmde, Robert De Niro'nun canlandırdığı Travis Bickle karakteri, aynanın karşısında yalnız başına konuşurken bu repliği doğaçlama olarak söyler. Travis’in yalnızlığını, topluma yabancılaşmasını ve içsel öfkesini yansıtan bu sahne, karakterin zihinsel olarak ne kadar dengesiz ve kopuk olduğunu etkileyici bir şekilde ortaya koyar. Repliğin kendiliğindenliği ve Travis’in kendini tehdit altındaymış gibi hissedip bir çatışmaya hazırlandığı anı yansıtması, seyircide hem tedirginlik hem de merak uyandırır. Bu sahne, De Niro’nun oyunculuk yeteneğinin ve filmin karanlık atmosferinin güçlü bir göstergesi olarak hafızalara kazınmıştır.
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.