Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Gerçek Olaylardan Esinlenen Filmler

Film incelemelerinizi ya da listelerinizi bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

Re: Gerçek Olaylardan Esinlenen Filmler

Okunmamış mesaj gönderen byKush »

* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil

Okunmamış mesaj gönderen Zorba »

Film elimde daha taze bitti.
Komedi dram türünde gerçek yaşam öyküsüne dayanan dozunda dram,tadında süre içeren,sağlam eleştirileride bulunan 2013 yapımı ödüllü filmlerden bir tanesi.
Filomena isimli yaşlı bir kadının 50 yıl önce işlediği günahı sebebiyle (kime göre? Kiliseye göre ) rahibeler tarafından elinden alınan ve evlatlık verilen oğlunu arayışını konu edinmiş, bu arayışta hem dinleri hem de cinsel tercihleri konu edinip eleştirme imkanı sunan, umutlu bir arayışla sonuna kadar getiren sürükleyici film.
Eylemlerin ve neticelerin inançlar gereği kişiler tarafından sonuca bağlanıp Tanrı adına “Tanrı’nın isteğidir bu ya da kefaretidir günahlarının”düşüncesi insanın insana işkencesinden ibaret kanımca.Hiç bir zaman sevemedim Tanrı cezalandırıyor söylemini.Şayet Tanrı eğer ki yargılamasını bu dünya da yapıyorsa İlahi adalete güvenimde sarsıntı yaşayacağımdan korkarım (onca zulüm varken…) Her ne geliyorsa başına insanın kendindendir düsturum.
“Sadece mutlu ve huzurlu bir hayat için dine ihtiyaç yoktur” (spoiler) diyen film de ki gazeteci yazarımız ateist bir düşünceyi “acaba mı be”? Dedirttirmekten de öte durmuyor. Nitekim aşılanmak istenen midir? Yoksa sorgulanması mı gerekir? Tartışılır.
Başrolde ki Judi Dench.Zaten tartışmasız usta oyunculuğuna yorum da gücüm yetmez ancak öyle güzel bir yaşlılık mı olur demeden edemeyeceğim.Darısı başıma amin 🙏
En son svsknr tarafından 13 Oca 2025 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Film künyesi eklendi
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetici
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Zorba yazdı: 13 Oca 2025

Film elimde daha taze bitti.
Komedi dram türünde gerçek yaşam öyküsüne dayanan dozunda dram,tadında süre içeren,sağlam eleştirileride bulunan 2013 yapımı ödüllü filmlerden bir tanesi.
Filomena isimli yaşlı bir kadının 50 yıl önce işlediği günahı sebebiyle (kime göre? Kiliseye göre ) rahibeler tarafından elinden alınan ve evlatlık verilen oğlunu arayışını konu edinmiş, bu arayışta hem dinleri hem de cinsel tercihleri konu edinip eleştirme imkanı sunan, umutlu bir arayışla sonuna kadar getiren sürükleyici film.
Eylemlerin ve neticelerin inançlar gereği kişiler tarafından sonuca bağlanıp Tanrı adına “Tanrı’nın isteğidir bu ya da kefaretidir günahlarının”düşüncesi insanın insana işkencesinden ibaret kanımca.Hiç bir zaman sevemedim Tanrı cezalandırıyor söylemini.Şayet Tanrı eğer ki yargılamasını bu dünya da yapıyorsa İlahi adalete güvenimde sarsıntı yaşayacağımdan korkarım (onca zulüm varken…) Her ne geliyorsa başına insanın kendindendir düsturum.
“Sadece mutlu ve huzurlu bir hayat için dine ihtiyaç yoktur” (spoiler) diyen film de ki gazeteci yazarımız ateist bir düşünceyi “acaba mı be”? Dedirttirmekten de öte durmuyor. Nitekim aşılanmak istenen midir? Yoksa sorgulanması mı gerekir? Tartışılır.
Başrolde ki Judi Dench.Zaten tartışmasız usta oyunculuğuna yorum da gücüm yetmez ancak öyle güzel bir yaşlılık mı olur demeden edemeyeceğim.Darısı başıma amin 🙏
Bu filmi beğendiysen, şu filmi de tavsiye ederim:

Başlığı sabote ettik ama sorry... :-({|=
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

svsknr yazdı: 13 Oca 2025 Başlığı sabote ettik ama sorry... :-({|=
Tavsiyelerinizi Film Tavsiyeleri sayfalarına da bekliyoruz svsknr
:-({|=
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

svsknr tarafından 19 Oca 2025 tarihinde Filmler forumundan Sinepedia forumuna taşındı.

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
byKush
Yönetmen
İletişim:

svsknr tarafından 21 Şub 2025 tarihinde Sinepedia forumundan Filmler forumuna taşındı.