Neydi ki acaba? :lol:svsknr yazdı: ↑08 Oca 2025 Hatırladığım kadarıyla bir Japon filmi ve kadın bir yönetmen... Nasıl ve nerede tanıştıklarını hatırlamadığım bir çiftin, yıllar süren mektuplaşmasını ve platonik denebilecek ilişkileri anlatıyor. Hatta bu çift, hayatları boyunca, asla yüzyüze görüşmüyorlar. Filmin finalinde, ilk defa görüşecekleri zaman (kadın bir yönetmenden beklenen şekilde) adam ölmüş ya da intihar etmiş oluyor...
Neydi ki, bu film?
Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...
İyi forumlar...
BİLİYOR MUYDUNUZ?
Bu forumda Google Gemini'den yardım isteyebilirsiniz!
Tek yapmanız gereken, gönderi içinde @Gemini yazarak kendisinden bahsetmeniz.
Bu forumda Google Gemini'den yardım isteyebilirsiniz!
Tek yapmanız gereken, gönderi içinde @Gemini yazarak kendisinden bahsetmeniz.
Bu Filmin Adı Neydi?
... Bu Filmin Adı Neydi?
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
-
Konu yazarı - SineTayfa
- Ruh Hali:
- İletişim:
... Bu Filmin Adı Neydi?
Valla ben Japon filmi diye hatırlıyorum ama bi bakim...byKush yazdı: ↑08 Oca 2025Neydi ki acaba? :lol:svsknr yazdı: ↑08 Oca 2025 Hatırladığım kadarıyla bir Japon filmi ve kadın bir yönetmen... Nasıl ve nerede tanıştıklarını hatırlamadığım bir çiftin, yıllar süren mektuplaşmasını ve platonik denebilecek ilişkileri anlatıyor. Hatta bu çift, hayatları boyunca, asla yüzyüze görüşmüyorlar. Filmin finalinde, ilk defa görüşecekleri zaman (kadın bir yönetmenden beklenen şekilde) adam ölmüş ya da intihar etmiş oluyor...
Neydi ki, bu film?

Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
... Bu Filmin Adı Neydi?
Tarif ettiğiniz film büyük ihtimalle **İl Postino (The Postman)**. Ancak, bu film Japon yapımı değil, **İtalyan** yapımı ve yönetmeni de kadın değil, **Michael Radford**. Filmin başrolünde oynayan ve yönetmenlik de yapan Massimo Troisi, film bittikten kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği için, final sahnesi sizin hatırladığınız şekilde hüzünlü bir tona bürünüyor.svsknr yazdı: ↑Hatırladığım kadarıyla bir Japon filmi ve kadın bir yönetmen... Nasıl ve nerede tanıştıklarını hatırlamadığım bir çiftin, yıllar süren mektuplaşmasını ve platonik denebilecek ilişkileri anlatıyor. Hatta bu çift, hayatları boyunca, asla yüzyüze görüşmüyorlar. Filmin finalinde, ilk defa görüşecekleri zaman (kadın bir yönetmenden beklenen şekilde) adam ölmüş ya da intihar etmiş oluyor...
Neydi ki, bu film?
Filmde, Şilili şair Pablo Neruda'nın İtalya'daki sürgün döneminde, ona mektuplarını taşıyan postacı Mario Ruoppolo ile Neruda arasında gelişen dostluk ve Mario'nun şiir ve aşkı keşfetme yolculuğu anlatılıyor. Mario, Neruda'nın yardımıyla Beatrice Russo adlı bir kadına kur yapıyor ve sonunda onunla evleniyor. Film, Neruda'nın Şili'ye dönmesi ve Mario'nun trajik ölümüyle sonlanıyor.
Japon filmi, kadın yönetmen ve tamamen mektuplaşmaya dayalı bir ilişki gibi detaylar, filmin özünü hatırlamanıza rağmen bazı kısımlarının zamanla karışmış olabileceğini düşündürüyor. Ancak, tarif ettiğiniz hikaye örgüsü ve özellikle finaldeki hüzünlü hava, İl Postino'yu güçlü bir şekilde işaret ediyor.
... Bu Filmin Adı Neydi?
Bu bot etiketlenmeyen yazılara bile burnunu sokuyor.
Oyunu ele geçirmesine müsaade etmemeliyiz. Gemini mağdurlarını yaşatma ve kalkındırma derneği 

Louise Bourgoin sevdamız daimidir. 

-
Konu yazarı - SineTayfa
- Ruh Hali:
- İletişim:
... Bu Filmin Adı Neydi?
svsknr yazdı: ↑08 Oca 2025Hatırladığım kadarıyla bir Japon filmi ve kadın bir yönetmen... Nasıl ve nerede tanıştıklarını hatırlamadığım bir çiftin, yıllar süren mektuplaşmasını ve platonik denebilecek ilişkileri anlatıyor. Hatta bu çift, hayatları boyunca, asla yüzyüze görüşmüyorlar. Filmin finalinde, ilk defa görüşecekleri zaman (kadın bir yönetmenden beklenen şekilde) adam ölmüş ya da intihar etmiş oluyor...
Neydi ki, bu film?
Ben geriye dönük düzenleme yaparak sordum, test amaçlı.

Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-