İlham Veren Eğitimciler

Moderatörler: Moderatör, CoMod, Editör, Yönetmen

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetici
Başlıklar: 134
İletişim:

İlham Veren Eğitimciler

• Alıntı
  • Beğenmek için giriş yapmalısınız

Mesaj gönderen svsknr »

Her yıl kutlanan Öğretmenler Günü, öğretmenlerin fedakarlıklarını ve eğitim dünyasına katkılarını onurlandırmak için önemli bir fırsattır. Öğretmenler, sadece bilgiyi aktaran kişiler değil, aynı zamanda öğrencilerin hayatlarını şekillendiren, onlara ilham veren ve geleceğe dair umutlar aşılayan rehberlerdir. Bu özel günün anlam ve önemini daha iyi kavrayabilmek adına, öğretmenleri merkeze alan ve onların etkileyici hikayelerini anlatan filmlere göz atalım.

1. Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği) - 1989
Peter Weir'in yönettiği bu film, Robin Williams'ın canlandırdığı karizmatik öğretmen John Keating'in, öğrencilerine klasik şiirin gücünü ve bireysel düşüncenin önemini aşılamasını anlatır. Keating'in sıra dışı öğretim yöntemleri, öğrencilerin hayal gücünü ve cesaretini uyandırır, onlara hayatlarını dolu dolu yaşamaları için ilham verir.

2. Freedom Writers (Özgürlük Yazarları) - 2007
Richard LaGravenese'in yönettiği bu film, gerçek bir hikayeden esinlenmiştir. Hilary Swank'in canlandırdığı Erin Gruwell, zor koşullarda yaşayan öğrencilerine umut aşılar ve onları yazmanın gücüyle tanıştırır. Gruwell'in özverisi ve inanılmaz kararlılığı, öğrencilerinin hayatlarında büyük bir dönüşüm yaratır.

3. Stand and Deliver (Ayağa Kalk ve Diren) - 1988
Edward James Olmos'un başrolde olduğu ve Ramón Menéndez'in yönettiği bu film, matematik öğretmeni Jaime Escalante'nin, düşük sosyo-ekonomik düzeydeki öğrencilerine ileri seviye matematik öğreterek onların başarıya ulaşmasını anlatır. Escalante'nin inancı ve azmi, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olur.

4. To Sir, with Love (Sevgili Öğretmenim) - 1967
James Clavell'in yönettiği ve Sidney Poitier'in başrolde olduğu bu film, işçi sınıfı bir okulda öğretmenlik yapan Mark Thackeray'in, öğrencileriyle kurduğu bağ ve onların hayatlarına yaptığı pozitif etkiyi konu alır. Thackeray'in sabrı ve anlayışı, öğrencilerinin saygısını ve sevgisini kazanmasına yardımcı olur.

5. Lean on Me (Bana Yaslan) - 1989
Morgan Freeman'ın başrolde olduğu ve John G. Avildsen'in yönettiği bu film, disiplinli bir müdür olan Joe Clark'ın, sorunlu bir okulu nasıl iyileştirdiğini ve öğrencilere nasıl umut verdiğini anlatır. Clark'ın sert ama adil yaklaşımı, okulun ve öğrencilerin kaderini değiştirir.

Bu filmler, öğretmenlerin ne kadar etkili ve ilham verici olabileceğini gözler önüne seriyor. Onların çabaları, sadece öğrencilerin akademik başarılarını değil, aynı zamanda onların kişisel gelişimlerini de derinden etkiler. Öğretmenler Günü'nü kutlamak için, bu anlamlı filmlerden birini izleyerek öğretmenlerimize olan minnettarlığımızı gösterebiliriz. :-({|=

Eklemek istediğiniz filmler varsa, paylaşmaktan çekinmeyin lütfen...
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetici
İletişim:

Re: İlham Veren Eğitimciler

• Alıntı

Mesaj gönderen svsknr »

Bonus (:

prenses
Sinefil
Başlıklar: 0

• Alıntı

Mesaj gönderen prenses »

Bugün Öğretmenler Günü vesilesiyle çok sevdiğim ve etkileyici bulduğum bir filmi de ben paylaşmak istiyorum: Yerdeki Yıldızlar (Taare Zameen Par). Bu film, öğretmenlerin bir çocuğun hayatında nasıl büyük bir fark yaratabileceğini anlamamızı sağlıyor.

Her çocuğun dünyayı farklı bir şekilde gördüğünü ve potansiyelini ortaya çıkarabilmesi için doğru bir rehberliğe ihtiyaç duyduğunu öyle güzel anlatıyor ki... Bu film, öğretmenlerin yalnızca akademik bilgi veren kişiler değil, aynı zamanda çocukların hayallerine ve kendilerine inanmasını sağlayan birer ışık olduğunu hatırlatıyor.

Eğer izlemediyseniz, mutlaka bir şans verin derim. Öğretmenler Günü’nde böyle anlamlı bir filmi izlemek çok özel olabilir. 🌟

denisilin
Editör
Başlıklar: 2

• Alıntı

Mesaj gönderen denisilin »

CARPE DIEM
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Başlıklar: 30
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen byKush »

Hatırlatmadan geçmek olmazdı...
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

Promethium

• Alıntı

Mesaj gönderen Promethium »

Kullanıcı avatarı

MrBird

• Alıntı

Mesaj gönderen MrBird »

Yaşımız çıkacak ortaya ama; bu da bence eğlenceli ve güzel bir filmdir.
Kullanıcı avatarı

endoplazmikretiKulum

• Alıntı

Mesaj gönderen endoplazmikretiKulum »

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
Yönetici
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen svsknr »

"İzledim ama ağlamadım" diyene inanmam! (:

homoludens
Sinefil
Başlıklar: 1

• Alıntı

Mesaj gönderen homoludens »

İlker Çatak''ın "Öğretmenler Odası" filmi, eğitim sisteminin karmaşıklıklarını ve öğretmen-öğrenci ilişkilerini derinlemesine ele alan etkileyici bir film. Film. idealist bir ortaokul öğretmeni olan Carla Nowak'ın (Leonie Benesch) Carla, okulda yaşanan küçük hırsızlık olaylarını çözmeye çalışırken, eğitim sisteminin ve toplumun çeşitli zorluklarıyla yüzleşir. Film, her ne kadar mekansal olarak okulda geçse de günümüz toplumlarının, toplumsal mekanlarında yaşanan önyargı, ayrımcılık, izalasyon, sembolik şiddet, ekonomik eşitsizlik gibi çatışma alalarına da referans veriyor. Althusser ve Gramsci'nin belirttiği gibi eğitimin, ideolojik bir aygıt olduğunu biliyoruz. Okul,filmde, toplumun siyasal kültürünün ve sınıfsal eşitsizliğinin somut mekanı olarak karşımızdadır. Sadece Almanya için değil, Türkiye için de okullarda neler yaşandığına bakmak, sosyal yaşama bakmakla aynıdır.

Film, Carla'nın öğrencileriyle olan ilişkilerini, okul yönetimi ve meslektaşlarıyla yaşadığı çatışmaları ve kendi içsel mücadelesini gözler önüne seriyor. Özellikle, Carla'nın öğrenciler arasındaki hırsızlık olaylarını çözmek için yaptığı araştırmalar, onu daha büyük ve karmaşık sorunlarla karşı karşıya getirir. Öğretmenliğin de veriği sorumluluk duygusu ile olaylara dahil olan Carla, öğretmeni, yönetimi, öğrencileri ile birlikte okulun steril imajının soğuk yüzü ile yüzleşerek yalnız kalır.

"Öğretmenler Odası", eğitim hayatı, öğrenci-öğretmen ilişkileri, uyum, isyan, ırkçılık ve idealler gibi zorlu temaları başarıyla işliyor. Film, izleyiciyi düşündüren ve tartışmaya sevk eden bir yapıya sahip. İlker Çatak'ın dinamik yönetimi ve Leonie Benesch'in güçlü performansı, filmi izlenmeye değer kılan unsurlar arasında yer alıyor.

Film, Almanya'nın Oscar adayı olarak seçilmiş ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Eğitim sisteminin aksaklıklarını ve öğretmenlerin karşılaştığı zorlukları etkileyici bir şekilde anlatan bu film, yukarıda bahsedildiği gibi sadece eğitim sistemi, öğretmen, öğrenci ile ilgili değil, güncel toplumsal çatışma alanlarına dair merakı olan tüm sinema severlerin ilgisini çekecek nitelikte.