Film seçimlerinizi neye göre yaparsınız?

Film/Dizi temalı anket konuları açabilir ya da mevcut anketlere oy verebilirsiniz.

Moderatörler: Moderatör, CoMod, Editör, Yönetmen

IMDb, Letterboxd veya Rotten Tomatoes puanlarına göre
6
55%
Arkadaş tavsiyeleri
1
9%
Sosyal medyada gördüğüm yorumlar
0
Oy yok
Fragman ve tanıtımlara göre
3
27%
Daha önce aynı yönetmenin/oyuncunun filmini izledim
1
9%

Toplam oy: 11

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
kuzeydebiryer
SineTayfa
Başlıklar: 83
İletişim:

• Alıntı
  • Beğenmek için giriş yapmalısınız

Mesaj gönderen kuzeydebiryer »

Resim

Film Seçimlerinizin Arkasında Ne Yatıyor?

Her birimizin film izleme alışkanlıkları farklıdır. Peki, bir filmi izlemeye karar verirken en çok neye dikkat ediyorsunuz? Sinema dünyasının sonsuz seçenekleri arasında, izlemek istediğiniz filmi belirlerken hangi faktörler sizin için belirleyici? Bu anket, sinemaseverlerin film seçimleriyle ilgili en önemli etkenleri ortaya koymayı hedefliyor.
IMDb, Letterboxd veya Rotten Tomatoes Puanları: Dijital çağın rehberleri! Filmin kalitesini anlamak için ilk baktığınız yer bu devasa platformlar mı? Yüksek puanlı bir film sizin için garanti mi demek?

Arkadaş Tavsiyeleri: Güvendiğiniz bir arkadaşınızın "Bu filmi kaçırmamalısın!" dediği o an, hemen izleme listesine ekler misiniz? Sosyal çevreniz sizin sinema rehberiniz mi?

Sosyal Medya Yorumları: Twitter, Instagram ya da YouTube… Filmler hakkında konuşan insanlar size ne kadar yön veriyor? Popüler kültürün gücüne mi inanıyorsunuz?

Fragman ve Tanıtımlar: Bazen tek bir fragman, bir filmi izlememiz için yeterlidir. O iki dakikalık tanıtım, sizi sinema salonuna ya da ekran başına sürükleyen en önemli etken mi?

Yönetmen ve Oyuncu Kadrosu: Daha önce izleyip hayran kaldığınız bir yönetmen veya başrolde favori aktörünüz mü? Bu filmde yer aldıklarını öğrendiğinizde, tereddüt etmeden izlemeye mi karar verirsiniz?
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetici
Başlıklar: 134
İletişim:

Re: Film seçimlerinizi neye göre yaparsınız?

• Alıntı

Mesaj gönderen svsknr »

Önceliğim fragmanın kalitesi aslında ama daha önce filmlerini izlediğim ve beğendiğim yönetmenlerin ya da oyuncuların filmlerine göre de seçim yapabilirim. Hatta, sırf afişlerindeki abartılı yazı tipleri yüzünden önyargılı olup, izlemediğim ve izlemeyeceğim yığınla Türk filmi var (:
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...

asab26
Başlıklar: 0

• Alıntı

Mesaj gönderen asab26 »

Fragmanlarda filmden sahneler görmekten hoşlanmıyorum, bu yüzden mümkün olduğunca fragman izlemekten kaçınıyorum. Benim için öncelik her zaman filmin konusu, ardından oyuncular ve o gün hangi türde bir film izlemek istediğime bağlı oluyor. :-({|=
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
kuzeydebiryer
SineTayfa
Başlıklar: 83
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen kuzeydebiryer »

Bu arada hoşgeldin sevgili @asab26 seni görmek güzel :-({|=

denisilin
Editör
Başlıklar: 2

• Alıntı

Mesaj gönderen denisilin »

Bazen fragman, bazen eş dost tavsiyesi, bazen şansa, bazen nette denk gelmeye bağlı, bazen aldığı ödül, bazen cast… Hepsi seçeneği diyorum! :-({|=
CARPE DIEM

Jeanjacksina
Başlıklar: 6
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen Jeanjacksina »

Puanlama sayfaları filmle ilgili en temel noktaları (filmin tarzı, süresi, yönetmen ve oyuncuları) gösterdiği ve puan ile kalitesini biraz ettiği için a şıkkı daha cazip duruyor.
svsknr tarafından 12 Kas 2024 tarihinde Genel Anketler forumundan Film & Dizi Anketleri forumuna taşındı.