Raporlu olunca gün dolu dolu geçti. Maalesef ikisine de 5/10 vermişim.
Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
Moderatörler: Moderatör, CoMod
Re: Bugün Hangi Filmi İzlediniz?
Raporlu olunca gün dolu dolu geçti. Maalesef ikisine de 5/10 vermişim.
Teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında, insanın kimliği, ilişkileri ve mutluluk anlayışı üzerine derinlemesine düşündüren bir yapım.
Film, izleyiciyi, teknoloji ile insan arasındaki karmaşık ilişkiyi sorgulamaya ve kendi hayatındaki değerleri yeniden değerlendirmeye davet ediyor.
Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa, bilin ki en namussuzu odur.
Friedrich Wilhelm Nietzsche
Friedrich Wilhelm Nietzsche
-
- SineTayfa
- Başlıklar: 83
- İletişim:
Uzun bir bekleyişin ardından Tim Burton klasiğininyeni bir hikaye ile görmek benim için keyifliydi. Bu gibi yapımlar da beklentiye girmeyince daha tatminkar sonuçlar alınabiliyor. Beklenti hikayeye yeni yollar açılmasını ve filmin ilk filmin üzerine çıkması yönündeyse hayal kırıklığı büyük ihtimalle yaşanıyor. Bunun tam olarak matematiği bence beklenti merkezinde gelişiyor.
Film aslında ilk filme çok sayıda gönderme yaparak sonuca varmaya çalışmış bu da ana öyküye hiç bir katkıda bulunmuyor. Bu açıdan senaryonun zayıflığı ilk dakikalardan itibaren hissediliyor. Onun dışında kalan kısım ise izleme keyfi yüksek bir sunum şeklinde. Benim için eskilerden gelen küçük bir ziyafet gibiydi. Tadını çıkardım doğrusu.
7/10
-
- Moderatör
- Başlıklar: 15
- İletişim:
Yaşamak 2020 imdb kaydını bulamadım.
10/10 ( Türk filmi ve Almanya' da geçiyor. )Küçük bir çocuk olan Cemal, babasının ölümünün ardından annesi ile birlikte Almanya'da yaşamaya başlar. Yaşananlar Cemal'in annesinin psikolojisini derinden etkilemiştir. Aile ayrıca bu süreçte maddi sıkıntılarla da boğuşur. Cemal'in daha iyi şartlarda yaşaması gerektiğini düşünen öğretmeni, bunun için sosyal hizmetleri arar. Annesi için tedaviye başlanır ve Cemal bu sırada kurumda kalır. Ancak annesinin intihar girişiminden sonra Cemal, Almanya'nın farklı bir bölgesinde koruyucu aileye verilir. Cemal'in tek hayali annesinin yanına dönebilmektir.
Yönetmen:Talip Karamahmutoğlu
Ülke: Türkiye
Yapım Yılı: 2020
Türkçe ve Almanca
Oyuncular: Esra İnal, Hakan Oğurlu, Bruno Eyrno, Reiner Wagner , Wilma Elles, Erkan Petekkaya
Louise Bourgoin sevdamız daimidir.
-
- SineTayfa
- İletişim:
Christian Petzold yönetmen incelemesi bitse de bu filmi izlemeden hayalet üçlemesi tamamlanmayacaktı. Phoenix ve Transit ile bitlikte izlenmesi gereken bir film. Barbara kendimizi nereye ait hissederiz sorusuna yani kimlik arayışına odaklandn bir yapım.
2. Dünya Savaşından sonra parçalara bölünen Almanya Barbara karakterinde canlanıyor. Gerçekler ve yaşananlar ne olursa olsun kimliğinden, meslek ettiğinden kopamayan Barbara karakteri film boyunca parçalara ayrılıyor. Nerede yaşaması gerektiği kararını parçalanmış bedeninin duygu yüklü yüzünde görüyor. Yaşananların ardından duygularına ket vuran bir kadının kendini buluş hikayesi.
8 / 10
-
Konu yazarı - Yönetici
- Başlıklar: 134
- İletişim:
Bir kaç ay önce ben de izlemiştim ama ne yazık ki sonlarını pek hatırlamıyorum; sanırım uyumuşum (: Bu hafta sonu için planlarım arasında...kuzeydebiryer yazdı: ↑10 Eki 2024
Christian Petzold yönetmen incelemesi bitse de bu filmi izlemeden hayalet üçlemesi tamamlanmayacaktı. Phoenix ve Transit ile bitlikte izlenmesi gereken bir film. Barbara kendimizi nereye ait hissederiz sorusuna yani kimlik arayışına odaklandn bir yapım.
2. Dünya Savaşından sonra parçalara bölünen Almanya Barbara karakterinde canlanıyor. Gerçekler ve yaşananlar ne olursa olsun kimliğinden, meslek ettiğinden kopamayan Barbara karakteri film boyunca parçalara ayrılıyor. Nerede yaşaması gerektiği kararını parçalanmış bedeninin duygu yüklü yüzünde görüyor. Yaşananların ardından duygularına ket vuran bir kadının kendini buluş hikayesi.
8 / 10
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
-
- SineTayfa
- İletişim:
Sinemada bir çok büyüme hikayesi filmi izledik. Didi ne anlatmak istediğini iyi bilen bir yapımdı. 21. yüzyılın sosyal ilişki ağını, toplumda kendine bir yer bulma çabasını Chris karakteri üzerinden ele alıyor. Richard Linklater'ın yönettiği Boyhood ya da Stephen King'in bir hikayesinden uyarlanan dört arkadaşın bir yaz boyunca yaşadıkları maceralara odaklanan Stand by Me'sinden farklı bir anlatım tarzı var bu filmin. Chris'in zihninde kendi için bulamadığı karmaşık yolları film boyunca hep hissediyorsunuz. Kimliğini bulamayan bir büyüme hikayesinde arkadaşları, kız arkadaş hayali ve amaçları arasında savrulan bir Chris izledik. Başarılı bir film olmuş.
7 / 10
-
- Moderatör
- Başlıklar: 15
- İletişim:
Buna benzer ben, robot ve ben efsaneyim,filmlerini söyleyebilirim. Will Smith duygusallığını hissettirdi, beğendim.
9/10
Louise Bourgoin sevdamız daimidir.
-