Sürpriz Film 1

Oyunlar, bulmacalar, komik şeyler...

Moderatörler: Moderatör, CoMod

Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
Commander Dragonlord
Editör
Başlıklar: 5
İletişim:

Re: Sürpriz Film 1

• Alıntı
  • Beğenmek için giriş yapmalısınız

Mesaj gönderen Commander Dragonlord »

Eğleniyoruz zaten. Yoksa sen kavga ettiğimizi mi sandın? :lol: @svsknr
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetici
Başlıklar: 134
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen svsknr »

Commander Dragonlord yazdı: 08 Eki 2024 Eğleniyoruz zaten. Yoksa sen kavga ettiğimizi mi sandın? :lol: @svsknr
Yok ama sanki gereksiz bi gerginlik hissetim gibi... :oops:
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
Commander Dragonlord
Editör
İletişim:

• Alıntı

svsknr yazdı: 08 Eki 2024Yok ama sanki gereksiz bi gerginlik hissetim gibi... :oops:
Sanırım arkadaş sürekli detay ya da tr altyazısı olmayan filmlerden soru soracağım yönünde bir endişeye kapıldı. Endişeye gerek yok zira hepsinden de soracağız. Hepsinin gönlümüzdeki yeri ayrı çünkü. Kuytuda kalmış filmlerin gönlümüzdeki yeri ayrı, ana akım filmlerin yeri ayrı, tr altyazısı olanlarınki ayrı, olmayanların ki ayrı... Yani hepsini de sever, hepsini de izleriz. Hepsine gönlümüzde bir yer açarız. Armutun sapı, üzümün çöpü demeyiz. Bu noktada kendimizi sadece tr altyazısı olan, ya da "kuytuda kalmamış" filmlerle sınırlandırmak gibi bir hataya düşemeyiz. Daha kapsayıcı, daha kuşatıcı, daha kucaklayıcı bir yaklaşım benimsemeliyiz. Ancak arkadaşın endişelerini gidermek adına önümüzdeki hafta Hollywood'un tam ortasından, hem de tr altyazısı olan bir filmden soru soracağım. Bakalım bilebilecek mi? :lol:
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetici
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen svsknr »

Commander Dragonlord yazdı: 08 Eki 2024
svsknr yazdı: 08 Eki 2024Yok ama sanki gereksiz bi gerginlik hissetim gibi... :oops:
Sanırım arkadaş sürekli detay ya da tr altyazısı olmayan filmlerden soru soracağım yönünde bir endişeye kapıldı. Endişeye gerek yok zira hepsinden de soracağız. Hepsinin gönlümüzdeki yeri ayrı çünkü. Kuytuda kalmış filmlerin gönlümüzdeki yeri ayrı, ana akım filmlerin yeri ayrı, tr altyazısı olanlarınki ayrı, olmayanların ki ayrı... Yani hepsini de sever, hepsini de izleriz. Hepsine gönlümüzde bir yer açarız. Armutun sapı, üzümün çöpü demeyiz. Bu noktada kendimizi sadece tr altyazısı olan, ya da "kuytuda kalmamış" filmlerle sınırlandırmak gibi bir hataya düşemeyiz. Daha kapsayıcı, daha kuşatıcı, daha kucaklayıcı bir yaklaşım benimsemeliyiz. Ancak arkadaşın endişelerini gidermek adına önümüzdeki hafta Hollywood'un tam ortasından, hem de tr altyazısı olan bir filmden soru soracağım. Bakalım bilebilecek mi? :lol:
Bi dahakine, soruyu bilen sorsun bence (:
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
Commander Dragonlord
Editör
İletişim:

• Alıntı

Üzgünüm ama kolay sorular soramam, çünkü Google hemen cevabı buluyor. O zaman da işin tadı kaçıyor. Biraz zor olması elzem. Bu arada bu başlık herkese açık, değil mi? Belki de sadece 50 üyemiz olduğu için cevabı bulamıyoruz. O yüzden aynı soruyu- sürpriz film öğesini eklemeden- yüzbinlerce kullanıcısı olan malum sitede mi sorsam acaba? :-({|= @byKush @svsknr
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Başlıklar: 30
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen byKush »

Yazdım yazdım sildim...
Sonra yazmaya karar verdim.

Hatırlatmak isterim ki; bazen yazılanlar yazanın hissettiği yada düşündüğü şekilde okunmuyor ve anlaşılmıyor...

Amaç eğlenmekse
Bol bol film izleyen, sinemasever bir topluluk olduğumuza yönelik inancım biraz sarsılmadı değil.
cümlesi maksadını aşıyor gibi. "Bol bol" kelimesinin ifade ettiği "çokluk", gerçek anlamda var olan filmlerin, hele ki içine kısa metraj ve belgeselleri de katarsak toplam sayısının yanına yaklaşamaz. Bu durumda bizlerin filmlere ve film bilgilerine ulaşmak konusunda en büyük kaynaklarımızdan biri olan IMdB'de yer almayan, dili genel kabulün dışında olduğu gibi altyazısı da yer almayan filmleri bilmemek bizleri "Bol bol film izleyen, sinemasever bir topluluk" sınırları dışına çıkartmayacağı gibi sizi de içine dahil etmez.

Baskın idarenin hedefi olan herkesin Arapça bilmesi ve hatta Arap olması hayalinin henüz gerçekleşmemesi sebebi ile aramızda Arapça bilen sayısının göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Kaldı ki; bu dili bilen insanların da filmin içerisinde yer alan bir cümleyi hafızasına "Türkçe" kazıması da kolay değildir. Ha siz izlediğiniz tüm filmlerin senaryo ve metinlerini ezbere orijinal dil ve Türkçe olarak hafızanızda tutuyorsanız, size olan "hayranlığım" birkaç kat daha arttı bilesiniz. Alt yazı olmaması konusuna gelirsek de; alt yazıyı tercüme eden arkadaşın bilgisi ve dahi hissiyatı tercümeyi de yönlendireceğinden sizin çeviriniz ile bir başkasının çevirisi aynı olmayacağı da kabul edilmesi gereken bir gerçektir. Bunu aynı yazarın bir kitabını çeviren edebiyat devlerinin eserlerinin birbirinden farklı olmasından da anlamak mümkündür.

Ezcümle, naçizane tavsiyem ve ricam; şu ana kadar paylaşmış olduğunuz iki film ve bundan sonra da soracağınız aynı türdeki filmler hakkında birer inceleme başlığı açmanız, bilginizi bizlerle paylaşmanızdır. @sesizadam arkadaşımızın da belirttiği gibi; kenarda köşede kalmış ama değerli bu eserleri bir sorunun geçmiş postlarında bırakmamak bence soracak kadar önem verdiğiniz filmlere borcunuzdur.

Yoksa daha önce de dediğim gibi; siz bu kadar bilinmeyen ve bulunması zor olan sorular sorarsınız, cevap veren insanlar azalır ve biter. Sadece siz sorar siz cevaplarsınız. Geçen zaman içinde biz cevaplamaktan bıkar gelmeyiz, siz sormaktan sıkılır gidersiniz.

Aslında cevapların bulunamamasının sebeplerinden birini
Belki de sadece 50 üyemiz olduğu için cevabı bulamıyoruz.
olarak tespit etmişsiniz, zamanla çözülecektir. Ama olayı
O yüzden aynı soruyu- sürpriz film öğesini eklemeden- yüzbinlerce kullanıcısı olan malum sitede mi sorsam acaba?
ile sonlandırırsanız, kırılır; size "O malum sitede, foruma yazma cezanız bitti mi?" diye sorarım. Herkes kendini rahat ve layık hissettiği yerde yaşama hakkına sahiptir biliyorsunuz, baskı ve haksızlıklardan dolayı buraya geldiğinizi söylemiştiniz; oradaki arkadaşların "entellektüel film bilgisi" bizlerden daha iyi olabilir haklısınız.

O zaman ben de size bir filmden bölüm ile sorayım;
“Mavi hapı alırsan hikaye biter.
Yatağında uyanırsın ve istediğin şeye inanırsın.
Kırmızı hapı alırsan harikalar diyarında kalırsın.
Ben de tavşan deliğinin gittiği yerleri sana gösteririm.”
Resim
Seçimini yap;
Kırmızı hap mı, mavi hap mı?
:-({|=
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
Commander Dragonlord
Editör
İletişim:

• Alıntı

Mavi hapla kırmızı hapı karıştırıp birlikte içebiliyor muyuz abi? :lol: Şaka bir yana, bunlar sadece eğlence amaçlı sorular. Bilseniz de sorun değil. Bilmeseniz de. Bu kadar gerilmeye gerek yok. "İnancım sarsıldı" cümlesini ciddiye alıp kırıldı mı yani şimdi herkes? Onu şakayla karışık söylemiş, sonunda da gülücük simgesi koymuştum hâlbuki. Vay be, herkes çok gergin demek ki. Sakin sakin eğleniyoruz sanmıştım ben de. Şaka yapmaya gelmiyor. Gerçekten de söylenenler yanlış anlaşılıyor. Biri bir şey söylüyor, karşı taraf bambaşka şeyler anlıyor. Herkes rahatsızsa başlığı sonlandırabiliriz, çok dert etmeyin böyle şeyleri. Alt tarafı bir başlık, sitedeki dostluğumuzdan daha mı önemli? :-({|=
Kullanıcı avatarı

svsknr
Yönetici
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen svsknr »

Parerga and Paralipomena isminde bir kitap buldum ama böyle arayıp durunca, işin eğlencesi kalmıyor gibi... (:
Kullanıcı avatarı

byKush
Yönetmen
Başlıklar: 30
İletişim:

• Alıntı

Mesaj gönderen byKush »

Commander Dragonlord yazdı: 08 Eki 2024 Mavi hapla kırmızı hapı karıştırıp birlikte içebiliyor muyuz abi? :lol: Şaka bir yana, bunlar sadece eğlence amaçlı sorular. Bilseniz de sorun değil. Bilmeseniz de. Bu kadar gerilmeye gerek yok. "İnancım sarsıldı" cümlesini ciddiye alıp kırıldı mı yani şimdi herkes? Onu şakayla karışık söylemiş, sonunda da gülücük simgesi koymuştum hâlbuki. Vay be, herkes çok gergin demek ki. Sakin sakin eğleniyoruz sanmıştım ben de. Şaka yapmaya gelmiyor. Gerçekten de söylenenler yanlış anlaşılıyor. Biri bir şey söylüyor, karşı taraf bambaşka şeyler anlıyor. Herkes rahatsızsa başlığı sonlandırabiliriz, çok dert etmeyin böyle şeyleri. Alt tarafı bir başlık, sitedeki dostluğumuzdan daha mı önemli? :-({|=
Kırıldığım(ız) yer;
Bu kadar gerilmeye gerek yok. "İnancım sarsıldı" cümlesini ciddiye alıp kırıldı mı yani şimdi herkes?
değil, yanlış değerlendirdiniz.
O yüzden aynı soruyu- sürpriz film öğesini eklemeden- yüzbinlerce kullanıcısı olan malum sitede mi sorsam acaba?
atarına bozuluyor insan.

Sorun daha önce de dediğim gibi; sizin yazdığınızın karşı taraf tarafından nasıl algılandığı ile ilgili. Sonuçta hepimiz yaşını başını almış, belirli pozisyonlara gelmiş insanlarız. Yoğun tempo ve stres ile çalıştığımız işlerden artan zamanda ailelerimizden çaldığımız zamanlarda gönül verdiğimiz bu sanat dalına vakit ayırmaya çabalıyoruz. Yoksa kolay mı benim oğlanın elinden kurtulup yönetmen filmi izlemem? Otel Transilvanya'yı 10uncu kez seyrettim geçen gün. "Oğlum 2si 3ü çıktı bunun" dediğimde aldığım cevap; "ama ben bunu daha çok seviyorum" oldu. Hadi izle bakalım bu adamla "Undine"yi :lol:

Kısacası; eğlenmek amacıyla başlayan açılan başlık stres ve gerginlik sebebi olmamalı diye düşünüyorum... Daha cevaplanan film olmadı ki puan alan olsun. Puan alan olmadı ki; Sürpriz Film olsun... Sistemi anlamamız için daha fazla katılım sağlamak lazım, daha fazla katılım içinse belki ortalamanın bir tık üstü sorular lazım; ki insanlar alışsın, bağımlı olsun. Siz kafadan Taklamakan çölünde yaşadığı varsayılan Ullyse Pordus kelebeğinin ossuruk rengini sorarsanız ikinci soruya muhatap bulamazsınız. Unutmayın; "Kim şunu bunu ister" yarışmalarında sorulan ilk soruların bu kadar komik ve kolay olma sebebi, izleyenlerin "ulan bunu ben de bilirim" diyerek başvurmasını sağlamaktır. İlk sorudan milyonluk soru gibi sorular sorup bilemeyince de "şaşarım sizin entelektüel birikiminize" derlerse kimse katılmaz o yarışmaya. İnsanın doğasında var; topluma açık alanlarda küçük düşmeyi kabul edemez..

Yani "madem öyle kapatırım başlığı" en kolay davranıştır; siz katılımı nasıl arttıracağınızı bi'gözden geçirseniz hedefe daha çabuk varacaksınız!
* Ohooo vizontele daha çok yanar oglum; sinemaya benzer mi? Ben en çok sinemayı severim, sinema başka bi'şey.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
Commander Dragonlord
Editör
İletişim:

• Alıntı

Hmmm... Soruları biraz kolaylaştır diyorsun yani. Hâlbuki başlık ilk açıldığında herkes "Ya Google'dan kopya çekerlerse?" endişesi içindeydi. Nereden nereye. :lol: Yalnız endişeye gerek olmadığını, kolay sorular da soracağımı belirtmiştim. Ama @byKush beyin hakkı var. Başlarda kolay sorup, sonradan zorlaştırmalıydım. O noktada haklı. Direkt zor sorular sorunca, Google falan da fayda etmeyince insanlar şaşırdı tabii doğal olarak. Bakalım, bundan sonraki soruları daha kolay sorayım da milletin gönlünü alayım. 😅 Bu arada, malum sitenin entelektüel birikime değil, sayısal çokluğuna başvuralım demek istemiştim, yanlış anlaşıldı sanırım. :-({|=