Sitemiz, yayın hayatına SİNETAYFA ismi ile devam edecektir. Adresimiz, https://sinetayfa.com olarak değişmiştir.
İyi forumlar...

Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Sinemayla dolup taşan muhabbetler için bu başlığı kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
SineTayfa
Ruh Hali:
İletişim:

... Bugün Hangi Filmi İzlediniz?

Okunmamış mesaj gönderen svsknr »

Commander Dragonlord yazdı: 31 Mar 2025..."Nerede durağan bir film varsa hemen onu göklere çıkarıyorlar." "Bu muydu yazarların öve öve bitiremediği film?"...
Bu cümlede ilk aklıma gelen şey, bir arkadaşın, sanırım bir MUBI filmine yaptığı yorum: "Güzel film ama tutuk!" :mdr3:

Eleştiri kısmısı: Betimlemeler ve iç ses gibi anlatılar vb. güzel ama rahatsız edici derecede "Bay K." geçiyor... :siffle:
Ve yırtılmış bir tül gibi, savrulup duruyor zaman...
Kullanıcı avatarı

Commander Dragonlord
Editör
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen Commander Dragonlord »

svsknr yazdı: 01 Nis 2025Eleştiri kısmısı: Betimlemeler ve iç ses gibi anlatılar vb. güzel ama rahatsız edici derecede "Bay K." geçiyor... :siffle:
Franz Kafka'nın Dava romanındaki Bay K.'ya gönderme yapmaya çalıştım. :ange: @svsknr
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil

Okunmamış mesaj gönderen Zorba »

Çok ama çok hoş…tül gibi ince ve dantel gibi zarif bir film izledim.

Film hikayesi olarak New York şehrinde yaşayan yerel çapta yazar olan kitapsever bir kadının özel bir kitap zevkine dayanan bazı kitapları bulabilmek adına Londra Kitapçısı Marks & Co’ya yazması ve bu yazının karşılığı ile birlikte 20 yıl süren mektup arkadaşlığını anlatmaktadır. Aynı zamanda film dönemin siyasetinden de haberdar ediyor.

1950 li yıllarının görselliği, kadınlarının ve adamlarının her daim şıklığı, zarifliği,nezaketi ve kibarlığı ahhhh beni benden alıyor. Nitekim film de bahsi geçen kitapçı dükkanının ve kitaplarının kokusu,dokusu ve tozu… İçimi çekmek, dokunabilmek, yakından görebilmek istedim…

Neden günümüz insanı günümüz kitabı günümüz hayatı öylesi zamanlara ait değil ki… Sanıyorum herşey kuşe kâğıdı gibi parladıkça, doygunluğunu ve dinginliğini yitirmek üzere lanetlenmişti…

Film içinizi ısıtacak,mektup denen iletişim aracını yeniden hatırlayacak, benzeri bir mektup arkadaşı bulma umuduyla imrendirecek, kitapçıda dolaşmanın hazzını hissettirecek vetozlu raflardan inen kitapların içeriğini merak ettirecek sizlere. Şiddetle tavsiye etmek tabiri filmin diyalogları yanında argo kalacağından izlemenizi kalben rica ederim diyerek bitirmek isterim.

Filmde aktarılan küçük bir alıntı şiir ;
Benim olsaydı göğün nakışlı örtüleri,
Altın ve gümüş ışıkla işlemeli,
Gecenin, aydınlığın ve alaca karanlığın,
Mavi, donuk ve koyu örtüleri,
Sererdim altına ayaklarının:
Ama yoksulum, sadece var düşlerim;
Ayaklarının altına düşlerimi serdim.
Yumuşak bas, çünkü bastığın şey düşlerim. (William Butler Yeats)
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil

Halbuki bana düzenlemenin (film afişi ekleme, kendi izleme sayfasını düzenleme vs ….) nasıl yapıldığını anlatmıştın @svsknr
-Düz yazı gibi paylaşım yapıp seni uğraştırdığım için şimdiden özür diliyorum. Ama filmi izlersen eminim çabana değer, hoşuna gider ☺️
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
SineTayfa
Ruh Hali:
İletişim:

Zorba yazdı: 02 Nis 2025 Halbuki bana düzenlemenin (film afişi ekleme, kendi izleme sayfasını düzenleme vs ….) nasıl yapıldığını anlatmıştın @svsknr
-Düz yazı gibi paylaşım yapıp seni uğraştırdığım için şimdiden özür diliyorum. Ama filmi izlersen eminim çabana değer, hoşuna gider ☺️
Çok kapsamlı olmasa da, temel düzeyde bir kaç kullanım kılavuzunu BURADA bulabilirsin.
Zorba yazdı: 02 Nis 2025...Sanıyorum herşey kuşe kâğıdı gibi parladıkça, doygunluğunu ve dinginliğini yitirmek üzere lanetlenmişti…
Bu cümleleri okumak ayrı, düzenlemek ayrı bir zevk... :-({|=

Film, izlenecekler listesine alındı. :super:
Kullanıcı avatarı

Konu yazarı
svsknr
SineTayfa
Ruh Hali:
İletişim:

3 gündür parça pinçik bitirmeye çabalıyorum ama yok, olmuyor... Bir türlü açılmadı gitti film yahu! Resmen içinden geçmişler! :calimero:
Kullanıcı avatarı

Zorba
Sinefil

svsknr yazdı: 02 Nis 2025

3 gündür parça pinçik bitirmeye çabalıyorum ama yok, olmuyor... Bir türlü açılmadı gitti film yahu! Resmen içinden geçmişler! :calimero:
Ben de sinemada izlemiştim. Hevesle gitmiştim. Maalesef fiyasko
Kullanıcı avatarı

sesizadam
Moderatör
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen sesizadam »

10/10

Filme bayıldım. Mimik dolu karakterleri hep sevmişimdir. Sıcacık. :amen: :super:
Louise Bourgoin sevdamız daimidir. :)
Kullanıcı avatarı

Commander Dragonlord
Editör
Ruh Hali:
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen Commander Dragonlord »

Başrol oyuncuları sonra kavga etti ama. Sette birtakım şeyler yaşanmış. Hem de filmle tematik bağı olan konularda. :] @sesizadam
Kullanıcı avatarı

sesizadam
Moderatör
İletişim:

Okunmamış mesaj gönderen sesizadam »

9/10

Öykü çok enteresan geldi, bir kaza sonucu ölümsüzlük ve yaşlanmama iksiri içen kadının yıllara tanık oluşuna şahit oldum. Duygusal ve güzel bir filmdi. Tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz türden.
Louise Bourgoin sevdamız daimidir. :)